Merin stelt eerste publieke bedrijfs-AED in Amersfoort beschikbaar

Merin heeft aan het door haar beheerde kantoorgebouw van RAET aan de Plotterweg 38 in kantorenwijk De Hoef in Amersfoort, een publieke AED (Automated External Defibrillator) opgehangen. Deze is aangesloten bij het Reanimatie Netwerk Amersfoort en kan door burgerhulpverleners van dat netwerk worden gebruikt bij reanimatie-oproepen in De Hoef of de directe omgeving. Merin geeft hiermee gehoor aan de gedane oproep van voorzitter Henk Pijper van het Reanimatie Netwerk Amersfoort om AED’s op 24/7 basis beschikbaar te maken voor de omgeving.

Amersfoort Plotterweg

Levens redden met elkaar

De burgerhulpverleners worden bij een melding van een hartstilstand gealarmeerd door de 112-meldkamer van de ambulancedienst via de HartslagNu-app of via SMS. Zij gaan zo snel mogelijk ter plaatse, passen hartmassage en beademing toe en sluiten een AED op het slachtoffer aan. Alles in de afwachting van de komst van de ambulance. Zo worden de overlevingskansen van een slachtoffer van een plotselinge hartstilstand substantieel vergroot.

Door een AED toegankelijk te maken voor burgerhulpverleners is deze AED niet alleen beschikbaar voor inzet in het eigen gebouw van Merin, maar ook in de omgeving bij bedrijven die geen eigen AED hebben, voor reanimaties op straat en in de woonwijken rondom de Hoef. De AED en de buitenkast zijn van het meest geavanceerde type dat door het Reanimatie Netwerk wordt geadviseerd, met onder meer gps-tracking. Het Reanimatie Netwerk Amersfoort bewaakt de AED op afstand en verzorgt de vervanging van de accu’s en elektroden na gebruik.

Merin draagt steentje bij aan hartveilige omgeving

Jan van Noordenne, Property Manager bij Merin onderstreept het belang van een AED in de gebouwen van Merin. “Merin gelooft in het creëren van werkplekken waar mensen gezond, gelukkig en succesvol kunnen zijn. Als organisatie willen wij er daarom alles aan doen om de gezondheid en het welzijn van de mensen in onze gebouwen te ondersteunen.”

Henk Pijper van het Reanimatie Netwerk: “Veel AED’s bij bedrijven en instellingen zijn alleen tijdens werktijden beschikbaar, en vaak alleen voor het eigen personeel en bezoekers. Het is van groot belang voor een hartveilig Amersfoort dat dit verandert. Wij zijn Merin zeer erkentelijk dat zij als grote gebouweneigenaar in Amersfoort gehoor hebben gegeven aan onze oproep. Vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid draagt Merin zo haar steentje bij aan een hartveilige omgeving. Wij hopen dat veel andere bedrijven en instellingen dit goede voorbeeld zullen volgen.”