How to green your office! 

Ben jij al bekend met het ‘groene boekje’ van Merin? Hierin staan handige, simpele tips & tricks om op kantoor maar ook thuis een minder negatieve impact te hebben op het milieu. Lees hier de eerste vijf tips!  

1  Plant eens een goed idee
Groener dan een plant wordt ‘t niet. Planten zorgen voor frisse lucht. Planten zorgen voor een fijne werkomgeving. Planten ademen CO2 in en frisse zuurstof uit. Als je baas nou voor de grote planten zorgt, kan je met je collega’s altijd nog een wedstrijdje houden; ieder neemt een eigen plant mee en zorgt er zo goed mogelijk voor* . In de vakantie kan je leuk de planten van je collega babysitten. Zo wordt de term ‘groen doen’ ineens heel tastbaar.

 *En neem je plantje eens mee een vergadering in.
Voelt ie zich niet zo eenzaam.

2 Een marginaal verschil maken
Wist je dat 35% van het gekapte hout ter wereld eindigt als papier? We verbruiken in Nederland zo’n 208 kilo per persoon per jaar en dat kan een stuk minder. Er zijn vele alternatieven om over na te denken voordat je een memootje, een agenda voor een vergadering of een artikel van de printer laat rollen. Print die agenda een keer niet uit, leg bij een vergadering kladpapier neer dat aan éen kant al gebruikt is, print dingen wat kleiner, gebruik centrale printers, zet alle printers gewoon eens een dag uit. En als je dan toch echt dat printje nodig hebt, gebruik dan een tijdje het ecofont om te kijken of het wat is voor je. Het ecofont gebruikt tot wel 20% minder inkt.

3 Led it shine
Een gloeilamp gebruikt elektriciteit erg inefficiënt. Slechts drie tot negen procent van de energie die een gloeilamp gebruikt, wordt omgezet in licht. En de rest is gewoon warmte. Daarom voelt een ouderwets peertje ook zo gillend heet aan. Op kantoor is verlichting één van de grootste energieverslinders naast verwarming. Juist in kantoorgebouwen loont het enorm om gloeilampen te vervangen door LED-lampen. Die gaan wel 35 jaar mee, dus minder onderhoud (nooit meer wankelen op die hoge trap), en verbruiken ééntiende van de energie van een gloeilamp. Daarnaast zit er geen giftig kwik in zoals bij spaarlampen. Ook halogeenlampen en TL-buizen zijn inmiddels prima te vervangen door LED-verlichting.

 

4 Nu met gratis stairmiles
Je staat ’s ochtends op, poetst je tanden, ontbijt wat en stapt in je auto naar werk toe. Daar pak je de lift, schuift achter je computer en werkt de dag door. Einde dag weer in de auto, hop naar huis, en na het eten duik je de auto in naar de sportschool. En terwijl je op de Stairmaster virtueel aan het klimmen bent, bedenk je je dat je op kantoor ook gewoon trappen hebt. Als je die nou vanmorgen gebruikt had, kon je nu gewoon thuis een boek zitten lezen. Dus sla de lift eens een keer over, de roltrap ook, en pak die extra metertjes tussen huis en werk door te lopen of te fietsen.

5 Wat er is..
Water is goed voor je. En da’s niet zo gek, want we bestaan zelf ongeveer voor tweederde uit water. Zonder water zijn we als een goudvis in de woestijn en houden we het maar een paar dagen uit. We hebben in Nederland waarschijnlijk het beste kraanwater van de hele wereld. Toch drinken we elk jaar weer meer mineraalwater uit flessen. Dat is helemaal niet nodig. Daarbij kost het produceren van een fles water vele malen meer dan gewoon kraanwater. Dus drink veel water, maar vul je flesje of glas gewoon bij onder de kraan. Lekker, en gezond. Voor jou, en voor de wereld.
                  green.JPG


Nieuwsgierig geworden naar de rest van de tips? Lees ze hier

Terug naar alle blog posts

Geschreven door:

Jesse.jpg

Jesse Geelen

Ik huur al bij Merin

Een storing of serviceverzoek doorgeven


Een goede klantbeleving leidt tot klanttevredenheid. Het serviceteam helpt daarom huurders in het hele traject van melding tot oplossing. Zit het even tegen? Dan communiceren we dat ook.

 

24/7

Bereikbaar

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
indigo.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews