Effectief thuiswerken met kinderen!

Voor wie geen baan heeft die tot de “vitale beroepsgroepen” behoort, zal in ieder geval tot en met 6 april, als het kan, thuis moeten werken. Aangezien kinderen niet naar school kunnen of naar de kinderopvang, kan dat nog wel eens een hele uitdaging worden! Want thuiswerken én kinderen om je heen, hoe pak je dat het beste aan?

Hier een paar tips om thuis een goede werk-speelplaats-verhouding te creëren!

1.     Een effectieve planning

Beginnen met werken kan nu wellicht iets vroeger dan normaal. Aangezien je geen reistijd (en geen file) hoeft te rekenen. Iets eerder opstaan dan je kinderen werkt effectief. Zo kun je de mails wegwerken voordat je kinderen wakker worden. Afhankelijk van hun leeftijd kun je ervoor kiezen om te wachten tot je kinderen liggen te slapen. Mits je werk een paar uur kan wachten. Zo heb je overdag tijd om met je kind te zijn! Probeer zo min mogelijk belafspraken te plannen als je met de kinderen bezig bent. Want bellen met kinderen om je heen werkt lastig.

2.     Neem pauzes

Breek je dag in een aantal stukken, want met kinderen om je heen is een ononderbroken werkdag natuurlijk niet echt mogelijk! Spreek met ze af dat je na een bepaald aantal uren met hen iets doet. Zo blijven je kinderen tevreden en weten ze precies wanneer jullie iets samen gaan doen. Ga dan ook zeker even een (familie)spelletje doen, of trap een balletje in de tuin als dat mogelijk is. Kinderen hebben vaak veel energie, dus maak een wandeling met je gezin als je naar buiten gaat en laat ze een paar keer een berg op en af rennen! Door zulke afspraken te maken weten kinderen waar ze aan toe zijn en kun je ze vragen om in de tussenperiode je te laten werken.

 ​​​

3.     Geef jezelf en je kinderen taken

Stel een paar doelen voor de dag, maar doe dat ook bij je kinderen. Je hebt iedere dag zaken die je graag zou willen afronden. Probeer iedere dag een haalbaar doel te maken voor jezelf en laat dit eventueel ook zien aan je kinderen. Zo zien ze hoe jij te werk gaat! Vertel je kinderen dat ze ook een doel mogen kiezen: bijvoorbeeld al het speelgoed opruimen of een tekening maken voor opa en oma! Op het einde van de dag kunnen jullie dan beiden trots zijn op het behalen van de doelen.

4.     Slim en realistisch zijn

Heb je een belangrijke meeting of een moment dat je je even goed moet concentreren? Je kunt dan het beste een van je favoriete Disneyfilms opzetten. Hopelijk doezelen de kinderen lekker in tijdens het kijken van de film. Ga dus vooral niet de hele dag ononderbroken werken. Dat is niet realistisch! Probeer liever blokken in te plannen waarbij je tussendoor tijd inplant om even met je kinderen te spelen en vader of moeder te zijn.

Terug naar alle blog posts

Geschreven door:

Jesse.jpg

Jesse Geelen

Ik huur al bij Merin

Een storing of serviceverzoek doorgeven


Een goede klantbeleving leidt tot klanttevredenheid. Het serviceteam helpt daarom huurders in het hele traject van melding tot oplossing. Zit het even tegen? Dan communiceren we dat ook.

 

24/7

Bereikbaar

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
indigo.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews