Zoeken naar nieuwe kansen


Door COVID-19 verandert de wereld erg snel. Iedereen wil en is genoodzaakt online te werken en samen te komen. Ook Merin huurder Guifi, aan het gebouw Oak in Apeldoorn, mist de komende tijd diverse fysieke evenementen waaronder de wielerwedstrijd de ZLM Tour, een 5-daagse etappekoers voor profwielrenners. Het afgelopen jaar heeft Guifi stappen gezet naar de wereld van podcasts en livestreaming en dat biedt nu kansen. Zo heeft het bedrijf pas geleden voor het Cleantech Center een aantal online evenement gemaakt van 'Cleantech Talent Award' en de ‘Cleantech Battle’! Martin Boomkamp, Communicatieadviseur bij Guifi, vertelt hoe dit is verlopen.

Wat is het Cleantech Center precies?
“Het Cleantech Center is het duurzame innovatiecentrum van en voor Oost-Nederland. Ze brengen ondernemers, onderwijs en overheid bij elkaar en realiseren concrete business-cases om Cleantech toe te passen. Door te initiëren, te verbinden, aan te jagen en te doen. Met als doel minder afval, minder CO2-emissies en meer arbeidsplaatsen.”

“Cleantech is een veelzijdig onderwerp. Elk kwartaal wordt er daarom verdieping gezocht in een subthema. Dit kwartaal staat ‘Van afval tot grondstof’ centraal. Cleantech verkent de laatste ontwikkelingen, bekijkt nieuwe technologieën en praat met ondernemende pioniers die een oplossing ontwikkelen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: hergebruik van materialen en producten. Terugwinning en toepassing van grondstoffen en halffabricaten uit reststromen. Ontwerpen met het oog op hergebruik. Samenwerking tussen ketenpartners.”

Hoe was het om de Cleantech Talent Award en Battle dit keer online te laten verlopen?
“Normaal is het natuurlijk een supertof fysiek evenement. Leerlingen en studenten presenteren daarin hun eigen innovatieve en duurzame ideeën. Door COVID-19 was dat niet mogelijk en bedachten we dat het online door zou kunnen gaan. De leerlingen en studenten hadden zich al een hele tijd ingeschreven en waren dan ook blij dat het door kon gaan. We hebben uiteindelijk prachtige online evenementen gehad. De uitzendingen kun je hier terugkijken. 

Wordt dit de toekomst?
“Podcasts, Webinars en livestreams worden steeds populairder. Met zicht op de toekomst denk ik dat vooral informatieve evenementen deels online en deels offline worden. We zagen dat al vóór COVID-19 met bijvoorbeeld diverse kennissessies. Als een spreker kwam vertellen, werd de audio opgenomen en uitgezonden als podcast. Mensen realiseerden zich: ik kan bijvoorbeeld niet om 16 uur bij dit evenement zijn maar ik kan het wel thuis terugluisteren. Aangezien de sprekers vaak relevante en interessante informatie vertellen, is het handig om deze op te nemen via audio of film, zodat het door meerdere mensen kan worden bekeken dan alleen de aanwezigen.”

Kun je zelf mee doen aan een Cleantech Challenge?
“Heeft jouw bedrijf een vraagstuk op het gebied van duurzame technologie? Dan zeker! Via een Cleantech Challange benut je als bedrijf de frisse blik en creativiteit van jongeren. Hun omdenken en oplossend vermogen is goud waard. Het Cleantech Center koppelt scholieren en studenten uit Oost-Nederland aan bedrijven en gaat voor jouw bedrijf op zoek naar de perfecte match.”

Wat houdt zo'n Cleantech Challenge in?
“Het Cleantech Center en de vakdocent begeleiden en faciliteren het proces. Er zijn drie contactmomenten met de scholieren/studenten (startgesprek, tussentijdse evaluatie en eindpresentatie), maar uiteraard is maatwerk mogelijk. Deelname is gratis, het Cleantech Center investeert graag in een duurzame toekomst.” Heb je nog verdere vragen? Je kunt mailen naar dit adres.

Over Guifi
Guifi brengt de werelden van marketing, communicatie én IT samen, met een team van ervaren marketeers, informatiespecialisten, techneuten, designers, foto-/videografen, social media experts en copywriters. Meer informatie over Guifi? Klik hier.

Terug naar alle blog posts

Geschreven door:

Jesse.jpg

Jesse Geelen

Ik huur al bij Merin

Een storing of serviceverzoek doorgeven


Een goede klantbeleving leidt tot klanttevredenheid. Het serviceteam helpt daarom huurders in het hele traject van melding tot oplossing. Zit het even tegen? Dan communiceren we dat ook.

 

24/7

Bereikbaar

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
indigo.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews