Vier vastgoedspelers over verduurzaming in de sector

Merin en drie andere bedrijven stonden op 11 februari in het magazine Management Scope met een interview over verduurzaming in de vastgoedsector. Jan van Noordenne was hier namens Merin aanwezig en deed samen met de andere geïnterviewden zijn verhaal. Het volledige interview lees je hier

vastgoedspelers.PNG

Bij Merin roept het verduurzamen van de portefeuille zeker urgentie op. Er blijven zonnedaken bij komen, slimme energie managementsystemen worden geïmplementeerd, schoonmaakpilots worden gehouden en tal van andere acties worden overwogen om de milieuimpact te verminderen. 

Nederland telt zo’n zeven miljoen huizen en een miljoen utiliteitsgebouwen, samen goed voor 13 procent van de CO2-uitstoot in Nederland. Als we al die gebouwen weten te verduurzamen, komt volgens het Klimaatakkoord de doelstelling voor de zogeheten klimaattafel gebouwde omgeving – een besparing van 3,4 megaton CO2 – in zicht. Gaat dat lukken? En hoe geef je als vastgoedsector een doelstelling van nul CO2-uitstoot in 2050 handen en voeten? 

Die vragen zijn de leidraad voor een gesprek met vier vertegenwoordigers van uiteenlopende vastgoedorganisaties. Gastheer is de ervaren bestuurder Leon Bobbe, directievoorzitter van woningcorporatie De Key. Deze woonstichting is vooral actief in Amsterdam, volgens Bobbe een moeilijke stad om de duurzaamheidsdoelen te realiseren. Gestapelde woningen verduurzamen kost veel geld, en daar mag je de huurders niet voor laten opdraaien. Annemarie van Doorn is directeur van Dutch Green Building Council (DGBC). Deze netwerkorganisatie brengt partijen bij elkaar, coördineert de ontwikkeling van ‘routekaarten’ voor de verduurzaming van sectoren en gebouwen en heeft als ambitie om de gebouwde omgeving in Nederland zo snel mogelijk Paris-proof te maken.
Jan van Noordenne is sustainability & building innovation manager van vastgoedverhuurder Merin. In de Amsterdamse haven nam Merin in januari het grootste zonnedak van Amsterdam in gebruik. De vastgoedverhuurder liet bijna 17.000 zonnepanelen op de daken van twee distributieloodsen monteren, met een totaaloppervlak van negen voetbalvelden. Merin heeft daarnaast zonnepanelen op zeven andere locaties, goed voor een eigen energie-opwek van 30 procent. De laatste die aanschuift aan deze rondetafel is Bert van Renselaar, managing partner van CFP Green Buildings. Dit adviesbureau richt zich naast duurzaamheidsconsultancy steeds meer op de ontwikkeling van software waarmee partijen ‘hun eigen verduurzaming kunnen regelen’.

Alles wat je wilt weten over Merin

Merin verhuurt kantoorruimte en heeft een ruime portefeuille kantoorgebouwen in Nederland. Wij geloven dat een werkplek het beste in mensen naar boven moet halen. Een leuke werkplek brengt plezier. En als je het naar je zin hebt kun je beter werken. Wij willen die plekken creëren waar mensen met plezier naar toe gaan en succesvol kunnen zijn.

“We are in the business of creating communities where people want to work, are happy, healthy and successful."

Lees hier meer over Merin, wat we doen en wat we belangrijk vinden.

Op zoek naar een (nieuwe) plek voor je bedrijf? Vind kantoorruimte door heel Nederland: GelderlandOverijsselLimburgUtrechtZuid-Holland en Noord-Holland en Noord-Brabant

Ik huur al bij Merin

Een storing of serviceverzoek doorgeven


Een goede klantbeleving leidt tot klanttevredenheid. Het serviceteam helpt daarom huurders in het hele traject van melding tot oplossing. Zit het even tegen? Dan communiceren we dat ook.

 

24/7

Bereikbaar

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
indigo.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews