Merin in The Guardian over verduurzaming vastgoed

Hoe kan er geld en energie worden bespaard in kantoorgebouwen? CEO van Merin, Bas van Holten, vertelt hierover in een interview met The Guardian. Door slimme implementatie van energie-efficiënte oplossingen investeert Merin in een transitie van bruine naar groene gebouwen.

Arnhem kantoorruimte entree

Met behulp van het ING REF Duurzaam Investeringsplan wist Merin inzichtelijk te maken waar te investeren en welke maatregelen met betrekking tot energiebesparing het grootste verschil zou maken. Zo heeft Merin in 75 gebouwen maatregelen kunnen nemen op het gebied van klimaatbeheersing en energiezuinige verlichting, waarmee in totaal een besparing kon worden gerealiseerd van meer dan €15,000 per jaar.

De verduurzaming van gebouwen zet Merin ook in 2018 voort. De inmiddels 17 medewerkers die BREEAM-NL gecertificeerd zijn spelen daarbij een belangrijke rol en zien toe op de verschillende upgrades van gebouwen door heel Nederland. Merin verwacht dat de verduurzaming zich in 3 tot 5 jaar zal terugverdienen.

Het gehele artikel met de titel ‘How to save money and energy in buildings’ is beschikbaar via de website van The Guardian.