Merin voorziet Holiday Inn Express Arnhem van LED-verlichting

Merin en Less Energy gaan samen het hotel Holiday Inn Express in Anrhem van LED-verlichting voorzien. Hiermee zal het gebouw op energielabel C uitkomen en wordt er veel energie bespaard. Met de overgang op LED-verlichting draagt Merin bij aan het verder uitrollen van haar duurzaamheidsdoel om gebouwen zo energiebesparend mogelijk te maken en het werkelijke verbruik te verminderen met als streefdoel “Paris-Proof”.

Holiday Inn Express Arnhem

Holiday Inn Express LED-verlichting project 2019
Less Energy levert en installeert de LED-verlichting voor Merin. Er zijn reeds lichtopnames gemaakt van de huidige verlichtingsinstallatie. Er is hierbij gekeken naar een-op-een vervangbare LED-armaturen zonder hiervoor bouwkundige aanpassingen te hoeven verrichten. In augustus 2019 wordt in de algemene ruimten zoals de gangen, restaurant en ondergrondse parkeergarage de oude verlichting vervangen door de LED-armaturen.

Merin duurzaamheidsambities
Door de uitvoering van het project van LED-verlichting in Arnhem kan Merin haar duurzame ambitie nastreven om in zo veel mogelijk panden LED-verlichting te realiseren. Hiermee zet Merin zich sterk in om de impact van energieverbruik op het klimaat te verminderen. Daarbij houdt Merin zich ook bezig met andere duurzaamheidsprojecten zoals zonnedaken, warmteterugwinningsinstallaties en slimme energie managementsystemen.