Nieuw boetiekkantoor Noordkaap in Eindhoven voor Merin

Merin voegt het 8500 m² grote kantoorgebouw Noordkaap, gelegen aan de Anderlechtstraat 15 in Eindhoven, toe aan de groeiende management portfolio van boetiekkantoren in Nederland. Het betreft een off-market transactie van een private verkoper. Het gebouw is verworven door Dream Global Noordkaap Coöperatieve U.A. en wordt gemanaged door Merin.

Noordkaap Eindhoven boetiekkantoor  Noordkaap Eindhoven boetiekkantoor Merin

Noordkaap: een perfecte match
Noordkaap is een multi-tenant kantoorgebouw op een toplocatie in Eindhoven met goed zicht vanaf de J.F. Kennedylaan. In het gebouw zijn onder andere Baker Tilly Berk, DHL Supply Chain, DTG en Randstad gehuisvest. Noordkaap beschikt over alle faciliteiten die volgens Merin vereist zijn in een modern boetiekkantoor, zoals een receptie, restaurant, vergaderruimtes en voldoende parkeergelegenheid.

Merin ziet in Eindhoven een snelgroeiende, energieke en moderne stad die profiteert van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van innovatie en technologie. Met het volledig verhuurde kantoorgebouw Luchtruim dichtbij het vliegveld en het bijna volledig verhuurde kantoorgebouw Fellenoord in het centrum van Eindhoven met plug & play Smart Office units, is Merin goed vertegenwoordigd in de markt. 

Merin platform
Merin is een van de grootste commerciële vastgoed platformen in Nederland met een portefeuille onder management, bestaande uit ruim 100 kantoorgebouwen en industriële assets. Binnen de portefeuille ligt de focus op gebouwen van hoge kwaliteit die duurzaam en onderscheidend zijn. Daarnaast is het van belang dat een gebouw het potentieel heeft tot een Merin boetiekkantoor te worden getransformeerd. Met het verwerven van Noordkaap is Merin een stap dichterbij een krachtig netwerk van boetiekkantoren in Nederland.

Merin boetiekkantoren
De toevoeging van 20 kantoorgebouwen aan de management portfolio in 2017, stelde Merin in staat om het boetiekkantoor concept verder uit te breiden. Naast enkele kantoorgebouwen in de Randstad werden gebouwen verworven in Zwolle, Arnhem en Deventer, waar Merin op dit moment unieke boetiekkantoren aan het ontwikkelen is. Door boetiekkantoren te ontwikkelen, stelt Merin huurders in staat om werk en ontspanning met succes te combineren. Zo creëert Merin werkplekken waar mensen graag naartoe gaan en waar ze gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn.

Groeistrategie
Merin is voornemens zeer actief te blijven met aankopen op de Nederlandse markt. Daarom zoekt Merin naar kantoorgebouwen door heel Nederland vanaf circa 7500 m². De gebouwen dienen zich te lenen voor het Merin boetiekconcept, het meer flexibele Smart Office concept of een combinatie daarvan. Hierbij is het belangrijk dat de gebouwen multi-tenant kantoorruimte kunnen faciliteren in combinatie met een sociale kern, een restaurant en vergaderruimtes. Ook moet een boetiekkantoor een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer hebben of een sterke parkeernorm.

Bas van Holten, CEO van Merin:
“Met het toevoegen van Noordkaap aan de Merin management portfolio, geven we invulling aan onze groeiambitie en kunnen we ons boetiekkantoor concept verder ontwikkelen. Met meer boetiekkantoren kunnen we waarde toevoegen aan creatieve werkplekken waar mensen gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn.”

Laurens Kil, Acquisitie Manager van Merin:
“Door onze financiële middelen, ons platform en sterk regionaal netwerk, kon Merin deze succesvolle off-market transactie sluiten binnen een kort tijdsbestek. Dit draagt bij aan onze reputatie als betrouwbare transactiepartner. Wij zijn van mening dat Noordkaap een kwalitatief hoogstaand gebouw is met potentieel tot significante waardegroei.”