Vacature Head of Finance 
Voor ons finance team zijn we op zoek naar een ambitieuze Head of Finance.  Je bent eindverantwoordelijk voor control & accounting , risicobeheersing als ook het vastleggen van de financiële gegevens. Je geeft leiding aan het finance team (9 personen) en brengt dit team van vooral jonge talenten naar ongekende hoogte, coacht en begeleidt hen. Je hebt een liefde voor cijfers en control.

Samen met je team onderbouw je de besluitvorming met feiten. Je weet als geen ander de business aan te haken bij de ambitie van Merin en brengt prioriteiten aan.

Je zorgt er voor dat jouw team proactief is, servicebereidheid op prioriteit 1 heeft staan en transformeert de finance functie van een backward looking afdeling naar een forward looking business partner. Je werkt aan een versteviging van het fundament op het gebied van business control en vergroot de kwaliteit en snelheid van de rapportagecyclus, inclusief goede forecasting en KPI dashboards.

Head of Finance gezocht.JPG

​​​​​​Werken voor Merin
Merin is verantwoordelijk voor het assetmanagement van ca 80 kantoorgebouwen. De focus ligt op assets binnen de Randstad, terwijl we constant werken aan de verbetering van onze assets. Voorbeelden zijn ons boetiekkantoren concept, onze aandacht voor ESG en het Smart Office flexibele kantoorconcept.

Binnen Merin is er dan ook veel ruimte voor ambitie en ideeën. Werken bij Merin is werken met plezier. Je krijgt alle ruimte voor jouw ambities, zodat we samen onze huurders een fantastische werkplek kunnen bieden. Wij geloven dat als je het naar je zin hebt, je beter kunt werken. Dat is onze overtuiging voor onze huurders, maar ook voor onszelf.

“Wij creëren communities waar mensen graag naartoe gaan en waar ze gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn”

Als je bij Merin werkt, kun je een leuke werkplek verwachten. Maar werkplezier is meer. Jouw ontwikkeling vinden we belangrijk, dus krijg je van ons alle ruimte voor jouw ambities en ideeën. 

Bij Merin …
… nemen wij ownership voor alles wat belangrijk is voor onze organisatie en klanten
… zijn wij eerlijk en open, naar elkaar, de klant en onze omgeving
… streven wij in alles naar verbetering en denken daarbij in creatieve en verrassende oplossingen

Wat ga je doen als Head of Finance?
De doelstellingen van Merin zijn ambitieus en je krijgt veel verantwoordelijkheid. Je zal nauw samenwerken met de directie en ook aan hen rapporteren. Het nemen van verantwoordelijkheid en openstaan voor feedback is belangrijk om de gezamenlijke doelen te behalen. Je werkzaamheden als leidinggevende van het finance team zullen onder andere  bestaan uit: 

 • Het verrichten van management taken; je bent verantwoordelijk voor een goede (finance) teambezetting en onderlinge samenwerking met overige collega's, ontwikkelt, coacht, faciliteert en begeleidt finance talenten naar het gewenste niveau, communiceert open, transparant en bent goed benaderbaar
 • Professionaliseren, digitaliseren, automatiseren, verbeteren en uitvoeren van het financiële beleid inzake C&A rapportages, analyses en budgetplanning
 • Zorg dragen voor een efficiënte en effectieve controle op administratieve processen en zorg dragen voor een adequate vastlegging in de hiervoor bestemde systemen, weet d.m.v. de inzet van de juiste systemen, focus en inzet van middelen een brug te bouwen naar de business. Mede door jouw visie, inzet van BI gerelateerde middelen c.q. rapportages, modellen en systemen weet je de organisatie te transformeren
 • Onderlinge afstemming aan het eind van een verslagperiode (inhoudelijk verantwoordelijk) tussen de diverse (deel)administraties (inclusief toelichting naar aandeelhouders)
 • Leidinggeven en hands-on meewerken aan het opstellen van maand-, kwartaal- en jaarverslagen
 • Verantwoordelijk voor de geconsolideerde jaarrekening en de bedrijfsbudgetten en het opstellen van de jaarrekening volgens de externe richtlijnen en wet en regelgeving

Je komt te werken in Amsterdam samen met je team. We hebben een open kantoortuin met de juiste faciliteiten om goed te kunnen werken. Merin is jong, dynamisch en we handelen snel en efficiënt. Naast je directe collega’s werk je samen met diverse andere teams zoals Asset management, Business Analyse en Directie.

Jouw profiel:

 • WO + aanvullende opleidingen (eventueel RA/RC)
 • Max 10 jaar werkervaring bij voorkeur opgedaan een vastgoed (gerelateerde) onderneming
 • Bij voorkeur kennis van Yardi, Dutch Gaap en IFRS
 • Liefde voor cijfers en control
 • Succesvolle ervaring met het professionaliseren en structureren van snel veranderende organisaties
 • Je werkt graag aan het verbeteren van processen, en laat “slimme” technologie voor je werkenJe  bent analytisch, resultaatgericht doortastend en kritisch

Wij bieden:

 • Een goed salaris met bonusregeling
 • Concurerende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Gezellige werkomgeving in ons kantoor de Keynes Club

Enthousiast? 
Zie jij jezelf al werken bij Merin? Stuur dan je motivatie en CV voor 31 oktober 2020 naar people@merin.nlVoor meer informatie kun je contact opnemen met Bob van Seeters via telefoonnummer 020-6077402. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Ik huur al bij Merin

Een storing of serviceverzoek doorgeven


Een goede klantbeleving leidt tot klanttevredenheid. Het serviceteam helpt daarom huurders in het hele traject van melding tot oplossing. Zit het even tegen? Dan communiceren we dat ook.

 

24/7

Bereikbaar

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
indigo.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews