Meegaan met de tijd: tips voor een moderne kantoorinrichting

Als werkgever wil je een fijne plek creëren voor je werknemers. Dat komt tenslotte ten goede van het personeelswelzijn én de productiviteit. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel op de hoogte zijn van de laatste kantoortrends, want het laatste wat je wil is een oubollig kantoor. Maar, wat is nu precies een moderne kantoorinrichting? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Kunst en decoratie

Lege, witte muren vormen een schoolvoorbeeld van een saaie, oubollige kantoorinrichting. Fleur daarom je kantoor op met een mooi abstract schilderij of laat een mooie uitwerking van je bedrijfslogo op de muur plaatsen. Er is enorm veel mogelijk. Als je goed gebruik maakt van (moderne) kunst, zal je kantoorruimte al snel een stuk frisser, speelser én moderner ogen.

Maak gebruik van glas

We gaan terug naar de tijd waar elke werkplek werd afgescheiden door grauwe triplex schotten. Dat vindt het personeel fijn, toch? Je raadt het al; natuurlijk niet! Je kan je kantoor een enorme boost geven door veel gebruik te maken van glas. En dan hebben we het niet alleen over ramen aan de buitenkant van de ruimte. Het is namelijk heel erg bij de tijd om ruimtes binnen een kantoor van elkaar te scheiden door glas. Hiermee zorg je voor geluidsdichte ruimtes, terwijl je wel de gezelligheid en bedrijvigheid blijft voelen. Daarnaast profiteer je van een betere doorlaat van natuurlijk licht, wat bevorderlijk is voor de productiviteit en het welzijn van het personeel.

De meubels

Een moderne inrichting valt of staat met het gebruik van moderne meubels. Laat je inspireren door de laatste trends of maak gebruik van aparte of kleurrijke designmeubels. Een bijzondere stoel of tafel kan wonderen doen voor de uitstraling van je kantoor.

Groen op kantoor

Het is geen slecht idee om een wand groen te schilderen, maar dat is niet per se waar we op doelen met deze tip. Dit gaat namelijk over het gebruik van planten op kantoor. Naast bijkomende voordelen als de verbetering van de luchtkwaliteit, creativiteit en productiviteit, zorgen planten ook voor een betere kantooruitstraling. Groen is dus een absolute must voor een moderne kantoorinrichting. Zijn er nou weinig mensen met groene vingers te vinden op je kantoor, begin dan met makkelijke planten zoals vetplanten of cactussen. Deze zien er namelijk mooi uit, maar behoeven zeer weinig onderhoud.

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews