Merin en Spectral breiden duurzame en innovatieve samenwerking verder uit

Sinds september 2018 werken vastgoedbelegger Merin en techbedrijf Spectral samen om de huurders van Merin een hoger comfortniveau te bieden en bovendien tot een verbeterde energie-efficiëntie te komen. De pilotfase ging zo goed (huurders ervaren een beter klimaat en er werd 40% minder gas en 15% minder elektriciteit verbruikt!) dat de twee partijen hun samenwerking nu opschalen naar 17 gebouwen. 

Spectral.png

Comfort is cruciaal
Het verminderen van de CO2-uitstoot door kantoorgebouwen is een cruciaal onderdeel van de duurzaamheidsdoelstellingen van Merin. De grootste prioriteit is echter ervoor te zorgen dat het comfort van huurders tijdens dit proces wordt gehandhaafd. Door het plaatsen van extra sensoren die onder andere temperatuur en CO2 meten, wordt het comfort in het hele gebouw gemonitord. Op basis van die data stuurt de software de klimaatinstallaties actief aan.

Hoe wordt er zoveel bespaard en waardoor wordt het comfort verhoogd?
Door het overnemen van de aansturing van de installaties met de active control-module. Slimme algoritmes optimaliseren het klimaat en voorkomen energieverspilling omdat gas- en elektriciteitsverbruik efficiënter worden. In het Smart Building Platform (SBP) van Spectral komen de beschikbare data(bronnen) van de gebouwen samen. Het platform biedt inzicht in de (duurzaamheids)prestaties voor gebouweigenaren. De software verrijkt die verbruiksdata met weersvoorspellingen, de bezettingsgraad en andere input. Met al deze data stuurt het platform de installaties in de gebouwen op een slimme manier aan en bespaart het elektriciteit en gas zonder kostbare ingrepen.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?
Merin en Spectral willen hetzelfde: de energietransitie versnellen. Dat gezamenlijke doel is een vruchtbare bodem voor verdere innovatie en samenwerking. 

Bij de huidige gebouwen wordt 20% aan gas bespaard en 4% aan elektra op basis van het huidige software-aanbod van Spectral. De software verbetert continu, dus de impact wordt alleen nog maar groter. Het Smart Building Platform wordt in ieder geval nog uitgebreid met  inzicht in klimaatadaptiviteit (het effect van klimaatverandering op portefeuille (risico)), visualisatie en inzicht in grondstofstromen van afval en de mogelijkheid voor klanten om eigen rapportages samen te stellen.

“Wij vinden het verhogen van het comfort voor onze huurders zeer belangrijk. Het Spectral systeem draagt daaraan bij en bovendien vermindert het de CO2 uitstoot van de kantoren.” – Ernst Frese, COO

“Autonome, intelligent aangestuurde gebouwen worden de wereldwijde standaard. En voorlopers zoals Merin dragen hier enorm aan bij.” - Jan van Noordenne, venture director​​

Geschreven door:

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews