Het nut van een prettige en gezonde werkomgeving

De meeste mensen zijn op een of andere manier wel bezig met hun gezondheid. De één is bewust bezig met de voeding die ze tot zich nemen en de ander focust weer heel erg op voldoende beweging. Maar waar onterecht vaak minder aandacht aan wordt besteed is de bijdrage van een gezonde werkomgeving. Terwijl je hier vaak wel een groot deel van je leven doorbrengt. We zetten de verschillende voordelen van een gezonde werkomgeving voor je onder elkaar.

Gezonder gevoel door een aangepaste werkomgeving
Er zijn een aantal tips & tricks die je kan gebruiken om je kantoor en de tijd die je er doorbrengt beter in te richten. Hiermee voelen de werknemers zich daadwerkelijk gezonder. Dat blijkt onder andere uit een onderzoek van de Universiteit Twente, in samenwerking met CBRE. Je kan op twee manieren bijdragen aan die gezonde werkomgeving. Het sociale aspect, zoals het maken van gezonde keuzes, het vermijden van hoge werkdruk en de mogelijkheid tot conversatie met collega’s. Het andere aspect richt zich meer op de fysieke indeling van het kantoor, zoals het plaatsen van planten, het inrichten van een relax-hoek of het binnenlaten van zoveel mogelijk natuurlijk licht. Als je als werknemer deze zaken goed op orde hebt, zal je zien dat je daar direct de vruchten van plukt.

Minder stressklachten
Dat stress niet heel goed is voor een mens, mag duidelijk zijn. Er rust dan ook een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de werkgever om te zorgen voor een stressarme werkomgeving. Maak dan ook mogelijk dat werknemers zich genoeg kunnen ontspannen en zal zien dat het aantal stressklachten rap afnemen. Dat betekent dus ook minder ziekteverzuim en minder burn-outs. Het is dus zeker aan te raden om te investeren in een gezonde werkruimte.

Gelukkiger en productiever
Wanneer je goede veranderingen toepast zal je merken dat de werknemers zich daadwerkelijk gelukkiger en energieker voelen. De aanpassingen die hier voornamelijk op een snelle manier aan bijdragen zijn het plaatsen van veel natuurlijk groen, het faciliteren van gezonde voeding en het zorgen voor genoeg natuurlijk licht. Hou hier dan ook bewust rekening mee en merk dat de mensen zich gelukkiger voelen en daardoor ook meer output kunnen leveren.

Werkplekken met aandacht voor welzijn
Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe kantoorruimte dan is het zeker raadzaam om ook te denken aan de gezondheid van de medewerkers. Nu is het gelukkig zo dat je dat niet helemaal zelfs hoeft te doen. Er zijn namelijk partijen die zich in de kantoorwereld die al het denkwerk al voor je hebben uitgevoerd. Zo bestaan er al compleet ingerichte panden die rekening hebben gehouden met alles waar je aan kan denken. Van correct afgestelde bureaus en bureaustoelen, tot genoeg daglicht en groen in het gebouw. Wil je dus een kantoorruimte huren in Amsterdam? Of een kantoorruimte huren in Utrecht? Denk dan eens aan bedrijven als Merin of Smart Office. Zij denken namelijk dagelijks na over vraagstukken die de gezondheid van werknemers betreffen en zien het als een missie werkplekken te creëren voor mensen die graag met plezier en succes werken.

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews