Merin zet zich collectief in voor gezonder zitgedrag
Merin heeft zich samen met Health2work, Its My Life, Nationale Nederlanden, ONVZ, SAP Nederland, Stichting Vitaal Breda en Viteau verenigd in een collectief om gezonder zitgedrag onder werkend Nederland te stimuleren. 
Het doel is ambitieus: in 2025 moet het zitgedrag zijn afgenomen tot 4 uur per dag. Lang zitten (sedentair gedrag) kan leiden tot vroegtijdig overlijden. Vooral werk is een belangrijke oorzaak van sedentair gedrag. TNO spreekt zelfs over een ‘nieuw arbeidsrisico’. De aangesloten bedrijven willen daarom met het collectief gezonder gedrag stimuleren door de inzet van zogeheten ‘Fitcoins’.

160519-22-SMALL-500x334.jpg

Innovatief health-platform
Om de activiteiten meetbaar te maken hebben is er een innovatief health-platform ontwikkeld. Deelnemers hebben hiermee inzicht in hun gezondheid en zitgedrag en zien hun ontwikkelingen op dit gebied. De technologie verzamelt data via Internet of Things.

Fit op kantoor
Bedrijven kunnen het platform onder meer inzetten om elkaar uit te dagen om meer op kantoor te bewegen en daarmee het zitgedrag te reduceren. Merin geeft hierin graag het goede voorbeeld om het fit op kantoor principe te promoten. Naast gezond zitgedrag onder de eigen medewerkers te stimuleren, zal Merin een voortrekkersrol vervullen om het onder de aandacht bij huurders en relaties te brengen. Op de website van Merin zullen regelmatig tips worden geplaatst voor een gezonde, leuke en productieve werkdag.

Fitcoins: hoe werkt het?
Actieve kantoorwerkers verdienen Fitcoins als beloning voor gezond gedrag, waarmee de digitale wallet voortdurend kan worden aangevuld. Deze Fitcoins kan men inwisselen voor gezonde producten, diensten en activiteiten die door werkgevers, aanbieders of partners worden ingebracht. Voorbeelden hiervan zijn toegang tot het zwembad, deelname aan een yogales of recepten en ingrediënten voor een gezonde maaltijd. Hierdoor ontstaat een zelfvoorzienend ecosysteem dat gezond gedrag stimuleert en tegelijkertijd waarde creëert.

Gezond, gelukkig en succesvol
Merin wil plekken creëren waar mensen graag naar toe gaan en waar ze gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn! Een gezonde werkplek is daarbij cruciaal, waarbij Merin aandacht schenkt aan de houding en zitgedrag van mensen. In de eigen Merin kantoren in Amsterdam, Eindhoven en Apeldoorn heeft al het personeel de beschikking over een fitnessruimte die goed gebruikt wordt. Het gehele jaar zijn er bovendien diverse sportieve activiteiten waaraan alle medewerkers kunnen deelnemen. Zo is er bijvoorbeeld de jaarlijkse skitrip voor medewerkers, maar wordt er ook regelmatig meegedaan aan fietsrondes.

Ook het dynamisch werken speelt een belangrijke rol. Zo beschikken alle medewerkers over een zit-sta bureau en stoelen die beweging bevorderen. Ook de vergader- en overlegplekken zijn dynamisch en natuurlijk mag de game room met tafeltennistafel niet ontbreken. Het vormt de aanzet voor nieuwe aanpassingen op andere kantoren en dient als inspiratie voor onze klanten.

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews