Tips over het gebruik van planten als verrijking van de kantoorruimte

Je werk moet een fijne en productieve plek zijn. Daar kan je allerlei dingen voor doen. Denk bijvoorbeeld aan ontspanningsmogelijkheden, zoals tafelvoetbal of tafeltennis, maar ook goed, ergonomisch meubilair draagt hier een steentje aan bij. Een vaak onderschat aspect van een prettige en productieve kantoorinrichting is echter het gebruik van groen in het kantoor. Kantoorplanten brengen rust en een aangename sfeer. Maar, hoe kies je nou de beste groene verrijkingen voor jouw interieur? In dit blog geven we je een aantal tips.

 

Kantoorpand met beperkte ruimte

We kunnen ons goed voorstellen dat niet iedereen beschikt over oneindige ruimte waar de meest uiteenlopende planten kunnen staan. Je moet roeien met de riemen die je hebt, dus we geven uiteraard een aantal tips om beperkte ruimtes tóch te kunnen voorzien van het broodnodige groen. Denk bijvoorbeeld eens aan het creëren van een verticale tuin. Door bijvoorbeeld gebruik te maken planten als varens, longkruid en grassen kan je een hele frisse en levendige muur creëren zonder dat je ook maar iets van de functionele ruimte in beslag neemt. Een andere optie om ruimtebesparend groen te plaatsen in je kantoorruimte, is door plantenbakken aan touwtjes te hangen en te bevestigen aan het plafond. Een laatste tip die we je willen meegeven is door de scheidingswanden op kantoor te vervangen door plantenwanden of misschien zelfs een kleine kas. Zoals de reclamekreet van Piet Klerkx ooit luidde: ‘de keuze is er reuze’.

Kantoorruimte met veel beschikbare ruimte

Natuurlijk is het een uitdaging om van beperkte ruimte een fijn kantoor te maken. Maar, datzelfde geldt ook voor een overschot aan ruimte. Hierdoor kan een kantoor al snel zijn ‘knusse’ en ‘gezellige’ sfeer verliezen. Gebruik daarom de loze ruimte voor zaken als planten. Een grote bananenplant of een andere kamerplant kan erg veel ruimte innemen, maar is enorm sfeervol. Probeer hierbij ook te spelen met mooi gekleurde potten en combinaties van verschillende kamerplanten.

Wel of geen groene vingers?

Niet iedereen op kantoor heeft even veel tijd en/of zin om een de groenvoorziening te onderhouden. Houd daar dus rekening mee in de keuze van planten. De ene plant heeft namelijk veel meer zorg en onderhoud nodig dan de andere. Wil je planten waar je weinig omkijken naar hebt? Kijk dan eens naar vetplanten of cactussen. Deze behoeven veel minder water en kunnen vrij veel hebben.

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews