Energielabelverbeteringen in de Merin portefeuille naar A++

Vanaf 1 januari 2023 moesten kantoorgebouwen een energielabel C of hoger hebben. Hoewel onze gebouwen gelukkig al ruim een jaar voor de deadline aan deze eis voldeden, zijn wij afgelopen tijd druk bezig geweest de energielabels van onze gebouwen verder te verbeteren. Met trots kunnen we vermelden dat o.a. drie gebouwen in Amsterdam, Gaudí (Herikerbergweg 288-290), Johnny River (Joan Muyskenweg 22) en Apollo (Herikerbergweg 1-35) allen een label A++ hebben behaald.

Voor de drie gebouwen Gaudi, Johnny River en Apollo zijn diverse zaken verbeterd die het label A++ tot gevolg hebben gehad. De aansluiting op het warmtenet is hierin de belangrijkste verbetering geweest, waarbij de efficiëntie van het warmtenet in algemene zin een zeer positief effect heeft op het energielabel. Daarnaast is de verlichting vervangen door LED verlichting en zijn de installaties verduurzaamd. Tot slot heeft bij Johnny River het plaatsen van de zonnepanelen ook een positieve bijdrage geleverd aan de verbetering van het energielabel. Het resultaat: tien gebouwen met label C, negen gebouwen met label B en 17 gebouwen met label A of zelfs hoger. Hiermee voldoen wij ruim aan de gestelde eis door de overheid.

Ons doel voor de komende jaren is alle onze gebouwen naar een label A te brengen, waarbij we eerst zullen focussen op de gebouwen waarvan de labels binnen nu en een paar jaar al verlopen. Hiervoor laten we opnieuw inventariseren op welk label ze uitkomen volgens de huidige (nieuwe) berekening en welke maatregelen, bijvoorbeeld het aansluiten op het warmtenet of het laten plaatsen van zonnepanelen, we moeten uitvoeren om een label A te behalen.​​​​​​​​

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews