Je kantoor herinrichten? Maak gebruik van deze tips

Elk kantoor is op den duur toe aan herinrichting. Meubels slijten, kleuren verouderen en trends veranderen. Vroeg of laat moet je dus weer naar de tekentafel voor een toffe kantoorinrichting die weer helemaal bij de tijd is. Maar, wat verwachten werknemers van een goed kantoor en wat zijn precies de zaken waar je rekening mee moet houden? In dit blog geven we je een aantal tips voor het inrichten van de kantoorruimte. De ene aanpassing vergt meer dan de andere, maar uiteindelijk dragen alle volgende elementen bij aan dé ideale kantoorruimte die past bij jouw bedrijf.

 

Het belang van goed licht

Licht zorgt ervoor dat je alles gemakkelijk kan zien, maar als je alleen daar rekening mee houdt dan zou je overal tl-buizen kunnen ophangen. Naast deze functionaliteit zorgt goed licht namelijk ook voor een verhoogde productiviteit, sfeer én is ook nog eens gezonder. Maar, welk licht is goed? Het antwoord daarop is afhankelijk van een aantal factoren. Studies hebben vastgesteld dat mensen eerder slaperig worden bij warm licht dan bij helder en wit licht. Bij een lichtkleur van 4000 Kelvin en hoger zijn ze productiever. Maar als creativiteit voor het werk erg belangrijk is, dan hebben werknemers juist meer baat bij een licht wat meer gedimd is. Als je wil weten welk licht het best past bij jouw kantoor, laat je dan eens adviseren door een expert. Naast de kleur en de felheid is er nog meer om uit te kiezen. Namelijk het design van de lampen. Je kunt je kantoor erg gemakkelijk pimpen met toffe hanglampen of robuuste industriële lampen. Dit geeft de ruimte al snel een veel beter karakter.

Ontspanning

De gedachte dat een werknemer de gehele werkdag non-stop productief moet zijn, is inmiddels achterhaald. Sterker nog, het komt de productiviteit uiteindelijk alleen maar ten goede als er tussendoor ook héél even aan ontspanning wordt gedacht? Wat dacht je van een spannend potje tafelvoetbal of een uitdagend spelletje tafeltennis? Naast ontspanning geven dit soort ontspanningshoekjes je kantoor een veel speelsere look. Veel werknemers zullen dit erg fijn vinden.

Accessoires en planten

Zonder leuke accessoires oogt het kantoor alsnog vrij kaal. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Om het kantoor goed op te fleuren kan je denken aan het gebruik van kleurrijke kunst of andere wandversieringen. Maar ook het opvangen van teamfoto’s geeft een leuke persoonlijke touch. Daarnaast adviseren we je om gebruik te maken van groen op het kantoor. Planten zorgen namelijk naast een goede look ook voor allerlei andere positieve effecten, zoals een vermindering van stress.

Naast deze tips zijn er nog veel meer dingen die je kan doen voor een frisse en goed werkende uitstraling van je kantoorruimte. Neem vooral eens contact met ons op voor een passend advies.

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews