Merin en Legalthings lanceren blockchain toepassing in vastgoed
Merin sluit een samenwerkingsverband met LegalThings om haar huurovereenkomsten te digitaliseren. Hiermee lanceert Merin een concrete juridische toepassing in het gebruik van 
blockchain technologie.

block-chain-2853046-500x223.jpg

Win-win situatie
De inzet van blockchain technologie past binnen de filosofie van Merin om voorop te lopen in het leveren van de beste service voor haar klanten. Diederick Gallas, initiatiefnemer en analist bij Merin: “Het digitale contract versimpelt het aanhuurproces voor zowel de huurder als voor Merin. Naast het verkorten van dit proces stelt de technologie ons in staat onze documenten beter te beveiligen. Wij staan nog maar aan het begin van het blockchain tijdperk en zien tal van mogelijkheden die de technologie Merin en de vastgoedsector kan bieden.”

Vastgoed meets technologie
LegalThings is een softwareontwikkelaar die organisaties en overheidsinstanties helpt met het digitaliseren van juridische documenten. Onlangs won LegalThings een blockathon bij de overheid om het beslagproces bij de politie te digitaliseren. Door de samenwerking met Merin zet LegalThings een eerste stap in de vastgoedmarkt. Rick Schmitz, mede-oprichter van LegalThings: “Met Merin hebben wij een zeer vooruitstrevende partner in de vastgoedsector gevonden. Door de huurcontractprocessen te digitaliseren op de blockchain wordt door alle partijen in de keten veel tijdswinst behaald. Nagenoeg ieder proces in de vastgoedsector is geschikt voor digitalisatie en wij kijken dan ook uit naar de volgende efficiëntieslag.”

Achter de schermen
Door het gebruik van deze nieuwe technologie worden alle aanpassingen in een contract versleuteld en geverifieerd. Dit maakt manipulatie van een document effectief onmogelijk. Nadat er door beide partijen digitaal is getekend wordt er een unieke code (hash) gegenereerd die alle metadata registreert. Onder deze metadata vallen onder andere het IP-adres, het apparaat en de locatie van ondertekening. Hierna wordt de hash aangeboden aan het blockchain netwerk om de transactie (maar niet de inhoud) te controleren. Elk gepoogde aanpassing in het contract die hierna volgt, zal door de blockchain worden geweigerd.

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews