Merin & Nuon bezegelen groots zonnedakproject
Nuon gaat circa 33.000 zonnepanelen leveren aan Merin, eigenaar en verhuurder van kantoor- en bedrijfsruimte in ruim 100 eigen gebouwen in Nederland. Met deze overeenkomst is een van de grootste zonnedakprojecten tot nu toe in Nederland werkelijkheid geworden. De totale oppervlakte is te vergelijken met twaalf voetbalvelden.

2.jpg

De panelen worden geplaatst op zeven gebouwen van Merin verspreid over het land en gaan 9 MW (te vergelijken met het jaarlijkse verbruik van 2600 huishoudens) aan stroom leveren. Dit is goed voor bijna 30 procent van al het elektraverbruik van Merin. Met dit project heeft Nuon in een keer meer zonnepanelen verkocht aan een zakelijke klant dan in heel 2017.

De komende weken staan in het teken van de definitieve voorbereiding en engineering van het project. Vervolgens wordt gestart met het realiseren van de zonnedaken. Het merendeel hiervan zal in 2018 worden opgeleverd met een planning die tot medio 2019 loopt om alle panelen geïnstalleerd te hebben.

Duurzaam partnerschap
Zowel Merin als Nuon hebben grote duurzaamheidsambities. Hieruit is een krachtig en duurzaam partnerschap ontstaan om de impact van energieverbruik op het klimaat te verminderen.

Dit gebeurt door ervoor te zorgen dat kantoorgebouwen gaan voldoen aan de vereisten van het Klimaatakkoord van Parijs. Dit houdt in dat we een standaard hanteren van 50 kWh per mper jaar feitelijk energieverbruik van een kantoorgebouw.

“Merin onderzoekt de mogelijkheden om dit ook in de bestaande gebouwen te bereiken. Het partnerschap met Nuon is daarin een belangrijke stap”, zegt Merin CEO Bas van Holten. “Het streven is om uiteindelijk alle energie die in Merin gebouwen wordt gebruikt, ook op te wekken via onze gebouwen. Daarnaast investeren we bijvoorbeeld in het certificeren van onze Property Managers tot BREEAM-NL experts en hebben we er voor gezorgd dat alle Merin gebouwen eind 2018 voorzien zijn van een groen energielabel.”

Genieten van de zon
Nuon, als een van de grootste energiebedrijven van Nederland, draagt met het partnerschap bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Merin. Het streven is om dit model verder in Nederland uit te breiden, zodat nog meer ondernemingen van de zon kunnen genieten.

“Dit soort partnerschappen met het bedrijfsleven gaat een grote rol spelen in de energietransitie en het behalen van de klimaatdoelstellingen”, zegt Nuon-CEO Peter Smink. “Wij zijn blij dat we samen met Merin kunnen werken aan onze doelstelling om binnen één generatie onafhankelijk van fossiele brandstoffen te worden.”

“Na de SDE subsidie aanvraag in de voorjaarsronde 2017 in gang te hebben gezet met Nuon, zijn wij enorm trots dit grootse zonnedakproject nu samen te realiseren”, aldus Jan van Noordenne, Sustainability Manager bij Merin.

Merin & Nuon op de Provada
Dinsdag 5 juni om 15:00 uur zullen Merin & Nuon de overeenkomst symbolisch ondertekenen tijdens de Provada in Amsterdam. Dit zal plaatsvinden in het Paris Proof Café.

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews