Merin sponsort Noordpoolexpeditie 2 graden challenge
Samen met 11 andere commercieel vastgoedbedrijven is Merin een van de co sponsoren van een expeditie. ING Real Estate Finance is hoofdsponsor van de Noordpool Expeditie van Bernice Notenboom die plaats vindt in april 2017. Met de expeditie, de 2 graden Challenge, vragen ING Real Estate Finance en Bernice Notenboom aandacht voor de noodzaak tot het versnellen van verduurzaming van commercieel vastgoed, wat zal leiden tot een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot.

Noordpool-500x375.jpg

Merin en 11 andere klanten vormen de voorhoede in de verduurzaming van vastgoed in Nederland. ING wil met deze kopgroep alle commerciële vastgoedeigenaren in Nederland inspireren en hen vooral aanzetten tot het versnellen van de verduurzaming in Nederland. Dit sluit aan bij het bekende vijf-stappenplan waarmee ING haar klanten volledig faciliteert om de gewenste duurzaamheid inclusief CO2-reductie te bereiken. Merin heeft als extra uitdaging dat het gaat om het verduurzamen van bestaand vastgoed. Vanmiddag is de kick off van het gezamenlijk actie plan en de 2 graden Challenge. Naast ING spreekt Bas op deze middag over onze motivatie en plannen.

Bas van Holten, CEO: “Het toepassen van nieuwe technologieën voor energiereductie in bestaande gebouwen komt maar langzaam op gang. Wij willen laten zien dat het aantrekkelijk is om gebouwen te verduurzamen en hiermee andere eigenaren motiveren dit ook te doen. Want hoe mooi is het dat je de wereld een beetje mooier maakt door betere en duurzamere werkplekken te creëren én hiermee ook nog eens geld kunt verdienen! Sustainability is business!”

Noordpool Expeditie Bernice Notenboom
Bernice Notenboom onderneemt in april 2017 een ski-expeditie van 220 km dwars door het hart van de Noordpool. Ze start op de 88ste breedtegraad en eindigt op de Noordpool, 90ste breedtegraad. Een symbolische tocht die in het teken staat van de klimaat-afspraken van Parijs. Het doel van de expeditie is om het besef van urgentie voor CO2-reductie te vergroten. Vanwege de snelle achteruitgang van het Arctisch zee-ijs is dit mogelijk de laatste keer dat een dergelijke expeditie gehouden kan worden. ING gaat samen met de co sponoren naar Spitsbergen om Bernice na het bereiken van de 90ste breedtegraad te verwelkomen.

Bernice Notenboom: “In Parijs is door 195 landen een verdrag getekend om binnen de 2 graden opwarming van de aarde te blijven in 2030. Wetenschappers berekenen dat we nog maar 10 jaar de tijd hebben om onze C02 terug te dringen voordat de mens niet meer kan ingrijpen. Inmiddels is het al vijf over twaalf op het ijs, nergens ter wereld zijn de gevolgen van het opwarmen van de aarde meer waarneembaar dan in het Arctische gebied.”

Lees ook de website van de expeditie zelf en zie dat we dit niet zomaar doen, het is de hoogste tijd voor actie!

We houden jullie via onze website, Facebook en Linkedin op de hoogte van deze expeditie.

Lees hier meer over de duurzaamheidschallenge van ING.

Recente nieuwsberichten

Loading...

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews