Merin voegt Sirius en Orion in Den Haag toe aan de portefeuille
Merin voegt de kantoorgebouwen Sirius en Orion van gezamenlijk circa 7.000 m² toe aan de huidige management portfolio. Sirius is gelegen aan de Fluwelenburgwal 56-58 en Orion aan de Turfmarkt 102-104 in Den Haag. De gebouwen zijn gekocht door Dream Global en zullen onder het management van Merin vallen. De multi-tenant gebouwen zijn volledig verhuurd.

Sirius-Den-Haag-exterieur_edited-500x333.jpg 

Sirius en Orion
Sirius en Orion zijn twee naast elkaar liggende gebouwen in het centrum van Den Haag op een steenworp afstand van Den Haag Centraal. De gebouwen zijn verhuurd aan zeven sterke huurders en zijn de afgelopen jaren grondig en hoogwaardig verbouwd. De gebouwen hebben beide een energielabel A. Na de zomer zal de Universiteit Leiden het nieuwe Student Centre in Orion openen. Met de groei van de Campus Den Haag ontstond de behoefte aan een centrale ontmoetingsplek. Na de verbouwing is het Student Centre in Orion dé voorziening voor studenten om te sporten, vergaderen en studeren. 

Duurzame en hoogwaardige gebouwen
Merin is één van de grootste commerciële vastgoed platformen in Nederland met een portefeuille bestaande uit ruim 100 kantoorgebouwen en industriële assets in het hele land onder eigen management. Met een focus op duurzame gebouwen van hoge kwaliteit die zich onderscheiden in de lokale markt is de acquisitie van Sirius en Orion in Den Haag een strategische stap om de aanwezigheid van Merin op centrumlocaties te vergroten. 

Groeistrategie
Merin blijft actief op de Nederlandse markt met aankopen en zoekt daarom kantoorgebouwen door heel Nederland vanaf circa 7500 m². De gebouwen dienen zich nu of op termijn te lenen voor het Merin boetiekconcept, het meer flexibele Smart Office concept of een combinatie daarvan. Hierbij is het belangrijk dat de gebouwen multi-tenant kantoorruimte kunnen faciliteren in combinatie met een sociale kern, een restaurant en vergaderruimtes. Ook moet een boetiekkantoor een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer hebben of een sterke parkeernorm.

Bas van Holten, CEO van Merin:
“Met het toevoegen van Sirius en Orion aan de Merin management portfolio, geven we invulling aan onze groeiambitie en kunnen we onze aanwezigheid op centrumlocaties vergroten. Met deze acquisitie voegt Merin twee kantoren toe met creatieve werkplekken in Nederland waar mensen gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn.”

Laurens Kil, Acquisition Manager van Merin:
 “We zijn gedreven om het platform van Merin uit te breiden en aan te sterken door gebouwen toe te voegen op strategische locaties. Sirius en Orion zijn twee hoogwaardige gebouwen met een mix van sterke huurders op loopafstand van Den Haag Centraal. Door deze gebouwen aan onze portefeuille toe te voegen vergroten we onze aanwezigheid in de G5. Door ons in-house team, onze financiële middelen en sterk regionaal netwerk, konden we deze succesvolle transactie sluiten in slechts enkele weken.”

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews