Smart Building Platform 

Kopie_van_Zonder_titel_2.jpg

  • Beter Comfort
  • Kostenbesparing
  • Energiereductie

Om het comfortniveau en de energie-efficiëntie te verbeteren is Merin vorig jaar gestart in drie kantoorgebouwen met een pilot Smart Building Platform (SBP). In de kern zorgt het SBP ervoor dat de klimaatcondities in het gebouw comfortabel worden gehouden. Tegelijkertijd wordt energieverspilling door inefficiënt gebruik van de verwarmings-, koelings- en ventilatiesystemen voorkomen. Als onderdeel van deze optimalisatie gebruikt het SBP weersvoorspellingen en real-time datastromen om de levering van thermische energie (warmte/koude) naar het gebouw aan te sturen.

Om een ​​voorbeeld te geven van hoe het systeem zich kan gedragen: als de temperatuur buiten warmer is dan 18 graden, en er een hoge zonnestraling voor de komende uren voorspeld is, kan de toevoer van warmte naar het gebouw voor deze uren beperkt worden. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat het gebouw oververhit raakt en vervolgens gekoeld moet worden.

Het verminderen van de CO2 uitstoot door Merin's gebouwen portfolio is een cruciaal doel om de energietransitie te ondersteuning. Echter, onze grootste prioriteit is ervoor te zorgen dat het comfort van onze huurders tijdens dit proces wordt gehandhaafd.

Daarom is bij ons gebouw Luchtruim als één van de kantoorgebouwen in Noord-Brabant, de pilot uitgebreid met het plaatsen van extra sensoren in het gebouw, waaronder temperatuur, vochtigheid, VOC (vluchtige organische stoffen) en CO2-metingen. Het Smart Building Platform heeft bij Luchtruim volledig inzicht gegeven in het binnenklimaat en de luchtkwaliteit. Het comfortniveau is op de juiste manier gevolgd en werd op correcte manier verbeterd.

Hieronder een kleine samenvatting:

image.png

In het kantoorgebouw Domus Medica in Utrecht worden als onderdeel van de pilot sensoren geplaatst die het comfort in diverse ruimtes gaan meten. Huurders krijgen de mogelijkheid om middels een app feedback te geven over hoe zij het klimaat ervaren. Dit gaat inzicht geven in het verschil van comfortgevoel van huurders vs. het feitelijk gemeten klimaat.

 

image.png

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews