Maak van je kantoor een plek vol inspiratie met deze tips

Dat mensen baat hebben bij een fijne werkplek is al uit meerdere onderzoeken gebleken. Hoe beter de omgeving, hoe beter de resultaten. Maar op wat voor dingen moet je nu letten als het gaat om het inrichten van het kantoor? Met zoveel aanbod en zoveel informatie zie je soms door de bomen het bos niet meer, daarom geven we je 4 tips die ervoor zorgen dat jouw kantoor een plek vol inspiratie is.

Tip 1: hoe groener, hoe beter
Naast dat het hebben van een groot aantal planten in je kantoor natuurlijk heel erg fijn is voor het oog, brengt het ook allerlei andere voordelen met zich mee. Voordelen die zich voornamelijk richten op de gezondheid van de mensen die er werken. Planten zorgen namelijk voor voldoende luchtvochtigheid. Daarnaast nemen ze alle vervuilende gassen op, zoals die van schoonmaakmiddelen of de uitlaatgassen die het gebouw via het raam betreden. Het is echt alleen maar winnen met planten in je kantoor. Als je dan toch besluit de groene vrienden in huis te halen, denk dan aan wat leuke styling in de vorm van mooie potten. Want ja, ook dat zorgt voor een meer inspirerende werkomgeving.

   

Tip 2: de relax-hoek
Werk kan stress opleveren, dat is bijna onvermijdelijk. Daarom des te belangrijk dat je af en toe eens van die stress kan herstellen. Zo voorkom je burn-outs en andere nare kwalen die voortkomen uit stress. Hoe doe je dat? Dat kan doormiddel van het creëren van een relax-hoek. Denk hierbij aan een lekkere loungebank of zitzakken. Zo lang het maar niet te veel lijkt op de standaard werkomgeving. Ook een tafelvoetbal- of tennistafel kan een leuke toevoeging zijn. Door een gelegenheid te creëren om medewerkers met elkaar in contact te brengen, bevorder je de arbeidsproductiviteit en creëer je een inspirerende ruimte in het kantoor. Je zult zien dat de medewerkers na het ontspan moment ook weer fris kunnen starten aan de werkzaamheden en dat het de productiviteit alleen maar bevorderd. Het is een echte trend in de kantoorwereld die je steeds meer tegenkomt in bedrijfsverzamelgebouwen. Wil je bijvoorbeeld een kantoorruimte huren in Amsterdam? Dan zijn er verschillende kantoren die al een loungehoek hebben ingericht in de algemene ruimtes. Ook bij een kantoorruimte huren in Utrecht is er voldoende keuze in kantoren die dit al aanbieden.

Tip 3: laat het voelen als thuis

We zijn na een lange periode van thuiswerken helemaal gewend geraakt aan een huiselijke werkomgeving. Wat blijkt? Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Ruikrok/ Netpanel hechten medewerkers ook echt waarde aan deze huiselijke sfeer en zien ze deze ook graag terug op kantoor. Dit kan je gemakkelijk creëren door middel van bijvoorbeeld leuke quotes of een kleurrijk prikbord met allerlei foto’s van bedrijfsuitjes, vrienden of familie. Versiersels of warme lampen kunnen het ook erg goed doen. De huiselijke sferen zorgen op zijn beurt weer voor extra inspiratie en dat is nu precies wat je nodig hebt. Daarnaast geeft het ook nog eens een vertrouwd en veilig gevoel. Wederom win-win.

Tip 4: besteed aandacht aan goede verlichting

Goede verlichting zorgt ervoor dat de productiviteit op kantoor wordt verhoogt. Verlichting beïnvloedt ons functioneel, fysiologisch en emotioneel. Zo kun je in iedere ruimte in het kantoor de sfeer anders maken door te kiezen voor verschillende soorten verlichting. Je kunt de verlichting in het kantoor ook gebruiken om het een inspiratievolle omgeving te maken. Richt het kantoor bijvoorbeeld in met artistieke lampen van bijvoorbeeld een jonge ontwerper.

 

Alles wat je wilt weten over Merin

Merin verhuurt kantoorruimte in boetiekkantoren in Nederland. Wij geloven dat een werkplek het beste in mensen naar boven moet halen. Een leuke werkplek brengt plezier. En als je het naar je zin hebt kun je beter werken. Wij willen die plekken creëren waar mensen met plezier naar toe gaan en succesvol kunnen zijn.

“We create offices where people can be happy, healthy and successful"

Lees hier meer over Merin, wat we doen en wat we belangrijk vinden.

Vind kantoorruimte door heel Nederland: GelderlandUtrechtZuid-Holland en Noord-Holland en Noord-Brabant

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews