Zo zorg je voor een aangename kantooromgeving

Heb jij de verantwoordelijkheid over de kantooromgeving van je werknemers? Dan wil je daar natuurlijk niet in tekortschieten. Niet in de laatste plaats omdat een fijne werkplek zorgt voor een verbeterde productiviteit, meer efficiëntie en een hogere tevredenheid onder de werknemers. Maar, het is natuurlijk voor te stellen dat je in alle drukte van je job niet echt de tijd hebt om na te denken over wat die fijne omgeving precies inhoudt. Daarom zijn we zo vrij geweest om wat bruikbare tips voor je onder elkaar te zetten. Doe er je voordeel mee!

Denk aan de flora
Een groene omgeving is een fijne en creatieve omgeving. Het hebben van veel vegetatie in het kantoor heeft enorm veel positieve effecten. Om maar eens te beginnen met de luchtkwaliteit die er drastisch op vooruit gaat. Onze groene vrienden nemen, afhankelijk van het soort plant, namelijk schadelijke gassen op, zoals uitlaatgassen of gassen afkomstig van schoonmaakmiddel. Dit is redelijk bekend. Maar, wat misschien minder bekend is, is de werking van planten op de akoestiek. Als je een groot kantoor hebt, dan wordt het al snel luidruchtig. Het is daarom verstandig om na te denken over het plaatsen van grote planten, boompjes of stuiken. Deze absorberen als het ware geluid uit om de omgeving. Als laatst zorgen bloemen en planten in het kantoor voor een betere productiviteit. Hoe dan? Planten staan bekend om hun stress verlagende werking en daarmee zorgen ze op hun beurt logischerwijs voor een betere productiviteit. Daarnaast gaat je kantoor er simpelweg beter uit zien en ook dat vinden werknemers en klanten fijn. Veel flora in de kantooromgeving kan dus helemaal geen kwaad.

Veel daglicht
Naast een voldoende hoeveelheid groen in de werkruimte is het ook belangrijk om genoeg daglicht binnen te laten. Het is al meerdere malen bewezen dat daglicht een positievere invloed heeft op mensen dan kunstlicht. Werknemers zullen zich er fitter en fijner door voelen, omdat licht namelijk verschillende belangrijke processen in het lichaam ondersteunt. Denk hierbij aan de aanmaak van vitamines of stofwisselingsprocessen. Ook de biologische klok van de werknemers heeft baat bij het opnemen van daglicht. Het zorgt ervoor dat hun ritme regelmaat houdt en ze beter kunnen slapen. Je raadt het al, ook dat draagt natuurlijk bij aan de productiviteit. Als je goed uitgerust bent, werk je namelijk vele malen beter. Let wel op, al deze voordelen gelden eigenlijk alleen voor daglicht. Hang je kantoor dus niet vol met sfeerloze tl-buizen. Er zijn gelukkig veel kantoren die met speciale aandacht hiervoor gebouwd en dus om veel daglicht door te laten komen. Wil je bijvoorbeeld een kantoorruimte huren in Amsterdam of een kantoorruimte huren in Utrecht? Dan heb je genoeg keuze in kantoren met veel daglicht. 

Activity based working
Bij menig kantoor vind je nog zogeheten kantoortuinen. Dat dit niet meer de beste indeling is van de kantooromgeving, lijkt voor veel organisaties wel duidelijk. Maar er zijn toch nog veel bedrijven die niet precies weten hoe het beter kan. Al in de jaren ’70 werd het concept ‘activity based working’ bedacht, al werd het toen nog niet heel massaal toegepast. Het ging namelijk gepaard met de snelle ontwikkeling van kantoortuinen. Toch is het nu een uitstekend moment om nog maar eens acticity based working te overwegen. Bij dit concept gaat het om het verdelen van het kantoor in verschillende ruimtes. Denk aan telefooncellen, vergaderruimtes, stiltezones of juist informele overlegruimtes. Het voordeel van deze ruimtegebaseerde indeling is dat iedereen ongestoord zijn of haar werk kan uitvoeren en dat de mensen meer in beweging zijn. Dit houd je scherp en fris en zorgt voor meer sociale interactie. Dat zorgt op zijn beurt weer voor een hogere werktevredenheid.  

Alles wat je wilt weten over Merin

Merin verhuurt kantoorruimte in boetiekkantoren in Nederland. Wij geloven dat een werkplek het beste in mensen naar boven moet halen. Een leuke werkplek brengt plezier. En als je het naar je zin hebt kun je beter werken. Wij willen die plekken creëren waar mensen met plezier naar toe gaan en succesvol kunnen zijn.

“We create offices where people can be happy, healthy and successful"

Lees hier meer over Merin, wat we doen en wat we belangrijk vinden.

Vind kantoorruimte door heel Nederland: GelderlandUtrechtZuid-Holland en Noord-Holland en Noord-Brabant

 

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews