Hoe creëer je een toffe kantoorruimte waar iedereen graag wil werken?

Aan het witte systeemplafond hangen troosteloze tl-buizen. De ruimte staat vol met bureaus en de ramen zijn op één hand te tellen. Daglicht is spaarzaam en in de hoek staat één neppe plant. Klinkt als een plek waar het personeel graag de doordeweekse dagen doorbrengt, toch? Inderdaad, natuurlijk niet! De grauwe tijden zijn voorbij en de voordelen van een toffe kantoorruimte worden steeds duidelijker. Maar, hoe creëer je zo’n kantoor? We geven je een aantal tips.

Goede lampen

Zoals je wellicht al had begrepen uit de inleiding; met witte tl-buizen kom je zelden meer weg. Natuurlijk is het wel belangrijk dat er genoeg licht op het kantoor is, want er moet tenslotte gewerkt kunnen worden. Maar, een beetje sfeer kan geen kwaad. Kies bijvoorbeeld voor een aantal bijzondere, toffe bureaulampen of ga voor gave retro spotjes. Wist je dat je met de juiste verlichting de kantoorruimte groter kan laten aanvoelen?

Groen

In het kantoor heb je groen nodig. Veel planten zorgen namelijk voor een betere werksfeer. Ja, dat lees je goed, het is bewezen dat planten stress verminderen en dat de groene vrienden zorgen voor meer creativiteit. Daar houden de voordelen van groen niet op. Het zorgt namelijk ook voor een inspirerende kantoorruimte waar de concentratie hoger ligt en de productiviteit stijgt. Dat klinkt als een kantoorruimte waar medewerkers graag komen werken.

Ontspanning

Het is ondertussen een ouderwetse gedachte om te denken dat je werknemers ieder moment van de dag aan het werk moeten zijn om een hoge productiviteit te halen. Sterker nog, op langere termijn blijkt dat de productiviteit lager komt te liggen als er geen aandacht is voor ontspanning op de werkvloer. Ook ontspanning is cruciaal voor het verminderen van stress. Dat is dus een echte win-winsituatie. Niet in de laatste plaats omdat de mogelijkheden die je hebt om de ontspanning te faciliteren, je kantoor al snel een stuk toffer doen laten ogen. Denk bijvoorbeeld aan een pingpong-, tafelvoetbal- of pooltafel. Het maakt de ruimte namelijk een stuk speelser. Daarnaast kan je ook investeren in een hoek met comfortabel meubilair. Denk aan een gave bank in een opvallende kleur of een industriële salontafel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Met slechts een paar investeringen en touch-ups kan je dus al zorgen voor een toffe kantoorruimte. Doe er je voordeel mee!

Alles wat je wilt weten over Merin

Merin verhuurt kantoorruimte in boetiekkantoren in Nederland. Wij geloven dat een werkplek het beste in mensen naar boven moet halen. Een leuke werkplek brengt plezier. En als je het naar je zin hebt kun je beter werken. Wij willen die plekken creëren waar mensen met plezier naar toe gaan en succesvol kunnen zijn.

“We create offices where people can be happy, healthy and successful"

Lees hier meer over Merin, wat we doen en wat we belangrijk vinden.

Vind kantoorruimte door heel Nederland: GelderlandUtrechtZuid-Holland en Noord-Holland en Noord-Brabant

Bekijk ook ons aanbod in: 

Of lees onze blogs over:

 

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews