Dit zijn de kantoortrends van het jaar

De tijden van benauwde computerhokjes en fel tl-licht op kantoor zijn zo goed als voorbij. Moderne werkgevers begrijpen dat het personeel én het bedrijf baat hebben bij een gezonde en fijne werkplek. Dat is niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook voor zaken als mentale gezondheid en tevredenheid onder het personeel. Maar wat zijn de kantoortrends van 2022?

Gezondheid van het personeel

In tijden waarin het ziekteverzuim hoger dan ooit is, is het goed om stil te staan bij de gezondheid en het welzijn van de werknemers. Hoe zorg je als werkgever voor een werkplek die zo gezond mogelijk is? Dit jaar kan er extra aandacht worden geschonken aan ergonomisch kantoormeubilair, zowel op kantoor als thuis. Denk hierbij aan goed ondersteunende stoelen of verstelbare bureaus. Ook wordt er dit jaar gelet op ontspanning. Door het personeel de mogelijkheid te geven om de aandacht even van het werk te verleggen, bijvoorbeeld met een potje tafelvoetbal of -tennis, wordt naast het welzijn ook de productiviteit verhoogd.

Algemene interieurtrends

De kantoortrends komen nooit uit de lucht vallen en volgen ook deels de algemene interieurtrends. Dat betekent dat je dit jaar de verschillende stijlen uit de afgelopen decennia terug gaat zien. Met het gebruik van glas, velours en hout(tinten) kan je een retro-look creëren die helemaal past in de trend van dit jaar. Ook de urban stijl maakt zijn rentree en doet het erg goed met uitgesproken en gedurfde kleuren. Denk bijvoorbeeld aan industriële lampenkappen en een graffitimuur met felle kleuren.

Groen

Het gebruiken van veel groen, zoals planten, klimop of moswanden is altijd aan te raden. Dit jaar zeker, want het hoort helemaal bij de huidige kantoortrend. Naast een fijn aangezicht zorgt het gebruik van veel groen voor een betere akoestiek, gaat de luchtkwaliteit erop vooruit én het zorgt voor een lager stressgehalte onder je werknemers. Er is weinig reden om de trend aan je voorbij te laten gaan. Voor de werkplekken waar weinig mensen met groene vingers rondlopen is er ook genoeg keuze. Veel planten zijn onderhoudsarm en lenen zich uitstekend uit voor kantoorruimtes. Bekijk bijv. het gebouw Keynes Club in Amsterdam Zuidoost dat voldoende groen kent.

Thuiswerken

Thuiswerken is in de afgelopen jaren, door de omstandigheden, natuurlijk steeds normaler geworden. Hybride werken is steeds meer de norm. Dat heeft op zijn beurt ook weer invloed op hoe werknemers en werkgevers naar een kantoor kijken. Het kantoor wordt namelijk steeds meer ingezet als ontmoetingsplek. Alleen zaken die niet of moeilijk thuis kunnen gebeuren worden op kantoor gedaan. Denk bijvoorbeeld aan scrum- of brainstormsessies, vergaderingen, afspraken met klanten en presentaties. Sociale activiteiten dus. De ruimtes moeten daar uiteraard ook op ingericht worden. Dat betekent in de praktijk vaak minder bureaus en individuele werkplekken en meer ruimte voor sociale activiteit.

 

 

Ik wil huren bij Merin

Informatie en tips over het huren van kantoorruimtes


Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte en ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Ons lead team helpt je graag verder.

Gelijk antwoord?

Misschien staat uw vraag wel tussen de
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Alles wat je wilt weten over Merin

Merin verhuurt kantoorruimte in boetiekkantoren in Nederland. Wij geloven dat een werkplek het beste in mensen naar boven moet halen. Een leuke werkplek brengt plezier. En als je het naar je zin hebt kun je beter werken. Wij willen die plekken creëren waar mensen met plezier naar toe gaan en succesvol kunnen zijn.

“We create offices where people can be happy, healthy and successful"

Lees hier meer over Merin, wat we doen en wat we belangrijk vinden.

Vind kantoorruimte door heel Nederland: GelderlandUtrechtZuid-Holland en Noord-Holland en Noord-Brabant

Bekijk ook ons aanbod in: 

Of lees onze blogs over:

 

BeSettled 2.jpg

Recensies

Bekijk alle Google Reviews