Merin CEO Bas van Holten versterkt bestuur DGBC

Het bestuur van de Dutch Green Building Council (DGBC) is uitgebreid met vijf personen, waaronder Merin CEO Bas van Holten. De netwerkorganisatie zet zich in voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Bas: “We hebben een enorm klimaatprobleem. Gelukkig gaat de technologische ontwikkeling enorm snel. Hierdoor is het mogelijk om succesvol te investeren in maatregelen die de uitstoot van CO2 beperken en die tegelijkertijd een goed rendement opleveren. Ik kom graag in actie om dit soort investeringen in de gebouwde omgeving te vergroten en daarmee het verduurzamen te versnellen.”

Ook architect Paul de Ruiter, hoogleraar Climate Design & Sustainability Andy van den Dobbelsteen, Manager Government Affairs Thomas Leenders bij Philips Lighting Benelux en Ronald Prins, directeur Ruimtelijk-Economische Ontwikkeling bij de gemeente Rotterdam zijn toegetreden tot het algemeen bestuur van DGBC.

Bestuursleden DGBC

Inspirerende groene leiders
Voorzitter Daan van Vliet van het DGBC bestuur is blij met de versterking. “Het zijn inspirerende groene leiders die vanuit ieder hun eigen vakgebied en expertise waarde toevoegen aan het bestaande bestuur. Het DGBC bestuur is nu een goede afspiegeling van onze brede achterban. Een sterk bestuur is noodzakelijk voor DGBC, omdat we staan voor een uitdagende opgave. We moeten de gebouwde omgeving veel sneller en grondiger verduurzamen dan we nu doen. En wij willen hier een regierol in nemen.”

Meer weten over DGBC en de verduurzaming van de gebouwde omgeving?
Op de website van DGBC is veel informatie beschikbaar. Lees onder meer over wat de missiegedreven netwerkorganisatie met bijna 400 participanten uit de bouw- en vastgoedwereld allemaal doet. Via de website van Merin en via onze social media kanalen Linkedin en Facebook zullen wij tevens de laatste ontwikkelingen delen.